Astroclubul Bucuresti a fost invitat la Ambasada Republicii Franceze la Bucuresti pe 31 Oct 2018

Timelapse cu meteori de Ioan Tudor realizat in comuna Prundu, Jud. Giurgiu pe data de 6 Oct 2018
30 octombrie 2018
Articol stiintific despre asteroizi de Ovidiu Vaduvescu et al.
1 noiembrie 2018

Astroclubul Bucuresti a fost invitat la Ambasada Republicii Franceze la Bucuresti pe 31 Oct 2018

Astazi 31 Oct 2018 am avut deosebita onoare sa fiu invitat ca reprezentant al Astroclubului Bucuresti la sediul Ambasadei Republicii Franceze la Bucuresti pentru a lua micul dejun in prezenta Excelentei Sale, Doamna Michele Ramis, Ambasadorul Frantei la Bucuresti.

Acest eveniment a fost ocazionat de vizita in Romania pentru o serie de conferinte a Doamnei Dr. Francoise Combes, Astrofizician la Observatorul din Paris si Profesor la College de France (infiintat in anul 1530) unde este seful catedrei de Cosmologie.

La eveniment au mai participat Directorul Institutului Astronomic al Academiei Romane Domnul Dr. Dan Alin Nedelcu, Doamna Dr. Magda Stavinschi din partea Comitetului National Roman de Astronomie, Directorul Institutului de Stiinte Spatiale Domnul Dr. Sorin Zgura, Atasatul de cooperare stiintifica si universitara la Bucuresti, Domnul Frederic Beaumont, Directorul Institutului Francez la Bucuresti Doamna Helene Roos, Responsabilul cu Activitatea Stiintifica din partea Ambasadei Frantei la Bucuresti, Domnul Alexandre Courtoux.

A avut loc o conversatie interesanta despre astronomie, astrofizica, rolul stiintei in societate precum si despre cooperarea Romano-Franceza in domeniul astronomiei si stiintelor, in general.
Excelenta Sa, Doamna Ambasador s-a aratat deosebit de interesata de acest domeniu.

 

Marian Naiman
Presedinte
Astroclubul Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *