Participarea Astroclubului Bucuresti la Astrofest 2019 by Stiinta si Tehnica

Astroclubul Bucuresti la TED x Mangalia pe 18 mai 2019
20 mai 2019
Astroclubul Bucuresti a fost invitat la Geo Science Day organizata de Academia Romana si Institutul Astronomic al Academiei Romane
1 iunie 2019

Participarea Astroclubului Bucuresti la Astrofest 2019 by Stiinta si Tehnica

Iata ca la editia din anul acesta care a avut loc pe data de 25 mai 2019 la Park Lake Mall , Bucuresti  am avut si noroc cu vremea care a tinut cu noi si a facut ca un numar foarte mare de vizitatori sa ne onoreze cu prezenta.

Iata mai jos citeva poze din timpul evenimentului care a presupus un efort serios din partea membrilor nostri care s-au trezit la ora 3:30 dimineata si au stat pina dupa miezul noptii la standuri la dispozitia publicului vizitator.

Am fost prezenti cu „artileria grea” adica cel mai mare telescop din festival plus alte telescoape ceva  mai mici inclusiv luneta solara in H alpha si cu microscopul si meteoritii aferenti.

Alaturi de noi au participat si doi membri de vaza ai  Asociatiei Astro Nauticus din Managlia care au explicat publicului bazele navigatiei astronomice.

De asemenea am avut si un atelier demonstrativ de analiza spectrala prin care publicul a putut sa afle cum se face analiza chimica la distanta in astronomie.

S-au efectuat observatii solare atit in vizibil (bineinteles ca am utilizat filtre speciale pentru Soare) cit si in H alpha iar seara s-au efectuat observatii la Vega si Deneb dar ceva mai dificil deoarece norii au inceput sa ne faca ceva greutati.

Ne-am bucurat de o asistenta numeroasa care a demonstrat interesul pentru stiinte exacte.

In concluzie credem ca a fost o editie reusita pentru popularizarea astronomiei.

Autor foto: Adrian Neaga

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *