Bucharest Science Festival, 27 sept 2019

Atelier de Astronomie, editia 2019
26 septembrie 2019
A doua sedinta a Atelierului de Astronomie din data de 2 Oct 2019
3 octombrie 2019

Bucharest Science Festival, 27 sept 2019

Vineri, pe data de 27 sept 2019 Astroclubul Bucuresti a fost invitat de catre Institutul Astronomic al Academiei Romane sa participe alaturi de Institutul Francez la Bucuresti la organizarea Bucharest Science Festival.

Manifestarea s-a bucurat de un deosebit succes.

In afara de prezenta unor elevi de liceu de la Scoala Centrala (cca 60 de persoane) care au venit in grup organizat, au mai venit si vizitatori ai Bucurestiului in numar de cca 500 !

Institutul Francez a participat cu o expozitie de gauri negre si s-a implicat activ in organizarea manifestarii.

Au avut loc si prezentari de astronomie sustinute de catre Dr. Diana Ionescu, experta in cea mai apropiata stea de noi (Soarele) si  de catre Daniel Bertesteanu, membru de vaza al Astroclubului Bucuresti, despre introducere in spectroscopia astronomica.

De asemenea a avut loc si o transmisiune live de la Observatorul Astronomic de la Paris pe care a sustinut-o Dr. Mirel Birlan din celebra sala Cassini si care a fost simultan trasmisa „on line” pe Facebook avind cca 122 de urmaritori, plus cei din sala care s-a dovedit a fi neincapatoare.  Tema: In lumea asteroizilor.

Transmisiunea pe Facebook a fost asigurata de catre astrocolega noastra, Irina Dinu.

Sala Planetariu a fost arhiplina la toate expunerile din aceea seara dovedind interesul celor prezenti pentru stiinta.

Colegii nostri au scos „artileria grea”  (telescoapele din dotare) in curtea Institutului Astronomic de unde publicul a facut observatii live la Saturn, la stele duble si la alte obiecte prezente pe cer la aceea ora.

Cu acesta ocazie toti cei interesati au putut sa viziteze si marea luneta ecuatoriala si  sala meridian a Institutului Astronomic al Academiei Romane.

Gazdele noastre au fost reprezentate si de inimosul Sorin Marin care a facut un adevarat tur de forta insotind toate grupurile vizitatoare ( 14 grupuri ) si dind explicatii ample curiosilor care l-au rasplatit cu aplauze generoase.

Sorin Marin s-a implicat de la inceput in toata organizarea si desfasurarea acestui eveniment valorificindu-si experienta acumulata anterior in contactele cu publicul vizitator.

Tot din partea gazdelor au fost prezenti si au pus umarul decisiv la desfasurarea evenimentului si Dl. Director al Institutului Astronomic Dr. Dan Alin Nedelcu precum si  Dna. Dr. Diana Ionescu.

Din partea franceza a participat la organizare si buna desfasurare a evenimentului si Dl. Alexandre Courtoux , responsabil de cooperare stiintifica a Institutului Francez la Bucuresti si din partea Ambasadei Republicii Franceze la Bucuresti si Dna Ana Maria Boghean.

Din partea Astroclubului au participat Vladimir Stefanescu, Simon Anghel, Ioan Tudor, Irina Dinu, Stefan Mirica, Marian Naiman si Daniel Bertesteanu.

Foto: Irina Dinu, Ana-Maria Boghean si Alexandre Courtoux, 

Asteptind vizita la Marele Ecuatorial

Aglomeratie la observatii „live” prin telescoape

Echipa organizatoare: Institutul Astronomic, Institutul Francez si Astroclubul Bucuresti

Prezentarea Doamnei Dr. Diana Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *