Un stâlp al astronomiei românești: Ion Corvin Sîngeorzan. Un omagiu adus de catre Neculai Rădulescu, membru de onoare al Astroclubului București

Nici stelele fixe nu mai sunt ce au fost ! Daniel Berteșteanu lovește din nou… Premieră în Astroclubul București
6 martie 2020
Daniel Berteșteanu trage cu ochiul iarași, lânga gardul Universului
23 martie 2020

Un stâlp al astronomiei românești: Ion Corvin Sîngeorzan. Un omagiu adus de catre Neculai Rădulescu, membru de onoare al Astroclubului București

Iată ca Dl. Astronom Neculai Rădulescu, membru de onoare al Astroclubului Bucuresti a scris un articol omagial la adresa unuia din cei mai importanti astronomi ai României și anume Ion Corvin Singeorzan.

Este absolut remarcabil acest articol din care noi, cei ceva mai tineri putem afla despre acest nume emblematic al epocii.

Știu că, atunci când eram copii ascultam cu mare atenție la radio sau televizor conferințele lui Ion Corvin Sîngeorzan care era celebru in epocă.

De asemenea carțile lui, mai ales „Ghidul Cosmosului” au reprezentat lecturi obligatorii pentru toți tinerii interesați de știință din aceea vreme.

Articolul conține documente și fotografii inedite precum și referiri și la un alt membru de onoare al Astroclubului București și membru fondator al Astroclubului Central București și anume la Dna Prof. Erika Suhay.

Astroclubul București , cel de astazi, ii mulțumeste Dl. Neculai Rădulescu , membru de onoare al Astroclubului București si tot odata membru fondator al Astroclubului Central București pentru interesantul articol pe care a avut amabilitatea sa ni-l pună la dispoziție.

Tinerii de azi au ce învața de la corifeii astronomiei românesti .

Lectură plăcută !

7 martie 2020

Aici aveți link-ul către articol:

Ion-Corvin-Singeorzan-un-articol-de-Neculai-Radulescu

Tehnoredactare articol: Daniel Berteșteanu

1 Comment

  1. David Adrian spune:

    Ani minunati ai tineretii mele ! am fost elevul lui, frecventam Astroclubul aproape zilnic, parca era casa mea. Datorita lui am avut imensa ocazie sa strang mana si marelui savant american Carl Sagan, venit in tara noastra cateva zile. Intalnirea cu acest minunat om am a avut loc chiar in Observatorul de pe Ana Ipatescu. Imi este dor de acea perioada si promit sa vizitez Astroclubul, atunci cand o sa fie posibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *