Ziua Asteroidului marcată de Astroclubul București

Supernova SN2023ixf de Radu Gherase
27 iunie 2023
Observarea mișcărilor proprii ale stelelor- ediția 2023 de Daniel Berteșteanu
19 iulie 2023

Ziua Asteroidului marcată de Astroclubul București

Vineri 30 iunie 2023 Astroclubul București în parteneriat cu Muzeul Geologic Național vă invită la o conferință dedicată Zilei Internaționale a Asteroidului.
Ziua Internațională a Asteroidului ne amintește de fenomenul Tunguska petrecut în dimineața zilei de 30 iunie 1908 când un obiect cu diametrul de aproximativ 60 metri a intrat în atmosferă și s-a dezintegrat deasupra zonei Tunguska din Siberia provocând distrugeri pe o suprafață de aproximativ 2000 km pătrați.
Evenimentul Ziua Asteroidului se organizează de diferite organizații cu profil astronomic din lume și are ca scop conștientizarea riscului de impact al asteroizilor cu Pământul, dezvoltarea tehnicilor de detecție a asteroizilor potențial periculoși și a unor misiuni spațiale care să protejeze Pământul și generațiile următoare de un impact în viitor.
În cadrul forumului vom discuta despre misiunile spațiale dedicate cunoașterii asteroizilor, vom putea observa fragmente de meteoriți la microscop, vom experimenta câteva tehnici de investigație ale asteroizilor și vom face observații astronomice dacă vom avea cer senin.
Conferința va fi transmisă live și va putea fi urmărită pe pagina noastră de Facebook, vineri 30 iunie 2023 începând cu ora 19:30.
Partener: Institutul Geologic al României – IGR București prin Muzeul Geologic Național

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *