10 mai 2014 – Ziua Internatională a Astronomiei

Prezentare – observator astronomic automatizat
13 aprilie 2014
Poze – Ziua Astronomiei
11 mai 2014

10 mai 2014 – Ziua Internatională a Astronomiei

Astroclubul București vă invită să participați la o sesiune de observații astronomice gratuite organizată cu ocazia Zilei Internaționale a Astronomiei, în Băneasa Shopping City (esplanada intrării spre zona restaurantelor), începând cu ora 17:00.

adlogo

Participanții vor avea ocazia de a privi cerul altfel decât în mod obișnuit. Instrumente astronomice, telescoape, lunete solare și binocluri, vor fi disponibile publicului larg sub îndrumarea astronomilor amatori, membri ai Astroclubului București. Pentru început Soarele își va arăta petele și protuberanțele. La lăsarea serii locul său va fi luat de Luna, planetele Sistemului Solar și obiecte îndepărtate precum galaxii sau roiuri stelare. Membrii Astroclubului București vă așteptă cu interes întrebările și vă vor stârni curiozitatea printr-o expoziție în aer liber de fotografie astronomică, clasică și 3D.

Intrarea este gratuită.

În cazul în care vremea nu va permite desfăşurarea acestei acţiuni (ploaie, cer înnorat), aceasta se va reprograma pentru sâmbătă, 17 mai 2014, conform programului.

Ziua Internaţională a Astronomiei este o manifestare care a apărut pentru prima dată în U.S.A. în anul 1973. Scopul este de a atrage atenţia publicului asupra astronomiei şi reprezintă momentul în care astronomii amatori si profesionişti se reunesc pentru a împărtăşi din informaţii și cunoştinţe publicului larg şi pentru a oferi tuturor celor interesaţi posibilitatea de a observa în mod direct frumuseţile bolţii cereşti.

Astroclubul Bucureşti este primul club de astronomie înfiinţat în capitală acum mai bine de 40 de ani. Astroclubul promovează popularizarea astronomiei prin organizarea de ieşiri în parcuri cu instrumente, vizite la licee şi şcoli, prin organizarea anuală a cursului de astronomie în colaborare cu Observatorul Astronomic “Amiral Vasile Urseanu” și susțin proiectele de cercetare propuse de comunitatea academică a astonomilor profesioniști la nivel național și internațional prin colectarea și prelucrarea primară de date.

Persoane de contact:

Marian Naiman
[email protected]

Comments are closed.