Raport de activitate pentru Astroclubul Bucuresti -anul 2018

Gala Premiilor Astroclubului Bucuresti 2018
decembrie 22, 2018
Calendarul evenimentelor astronomice pentru anul 2019
ianuarie 2, 2019

Raport de activitate pentru Astroclubul Bucuresti -anul 2018

Diversitatea proiectelor realizate în Asociația noastră sunt o dovadă a implicării, coeziunii și viziunii membrilor noștri ceea ce a făcut ca Astroclubul București să fie și în anul 2018 un factor activ în popularizarea și educația prin astronomie.

În cadrul comunității locale din Capitală si nu numai, acest lucru s-a realizat prin participarea Asociației noastre la cele doua evenimente anuale majore- Astrofest și SciFi Fest, prin ateliere susținute cu ocazia unor evenimente internaționale sau naționale (Ziua Astronomiei, Ziua Educației, Ziua Asteroidului, Noaptea Cercetătorilor, Școala Altfel) precum și prin organizarea cursului de astronomie dedicat adulților.

Colaborarea cu partenerii din țară (Muzeul “Vasile Pârvan” din Bârlad, SARM și Astroclubul Perseus) prin participarea la evenimente locale și susținerea de ateliere de astronomie au confirmat valoarea și expertiza tehnică și educațională a Asociației noastre.

În plan tehnic și observațional, reluarea taberei de astronomie după o perioada de cca zece ani a adus entuziasm, schimb de experienta și proiecte comune între membrii noștri, mai ales că în acest an parcul de instrumente din dotarea Astroclubului s-a mărit cu trei telescoape dobsoniene și un telescop SCT de 235 mm foarte capabil. Colaborarea strânsă cu Institutul Astronomic al Academiei Române și participarea membrilor noștri la conferințe de profil și întâlniri cu astronomii profesioniști au contribuit la menținerea unui bun tonus științific care a condus la abordarea unor proiecte de fotometrie la stele variabile, radioastronomie și spectroscopie cu rezultate promițătoare în următorul an. Faptul că am putut detecta prin spectroscopie elemente chimice prezente în stele aflate la distanțe de 6000-7000 ani lumină ne fac să sperăm că amatorii pot contribui în mod real la marea astronomie, cel puțin prin educație și popularizare care în peisajul autohton al țării noastre, nu sunt deloc puțin lucru.

Pe viitor ne propunem să continuăm colaborarea fructuoasa cu Institutul Astronomic al Academiei Romane și cu asociațiile din țară, să dezvoltăm proiecte observaționale cu membrii noștri și să implicăm mai mult public în educația prin astronomie.

Autorul raportului este colegul nostru, Daniel Bertesteanu

Raport de activitate- Astroclubul Bucuresti anul 2018-Final

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *